C.W. Rustiekbouw B.V.

Specialist in het plaatsen van klassieke/landelijke haarden en moderne/design haarden, kachels, terras- en buitenhaarden.

Wij gaan voor u door het vuur!!
Bel vandaag nog voor een afspraak!

Wij zijn altijd bereikbaar op:

06 51 51 44 33
Klassiek / landelijke Houthaarden

Houthaarden open (klassiek/landelijk)

Een aanwinst voor uw woonkamer, brengt gezelligheid in uw huis deze unieke houtgestookte haard!

De fronthaard is een haard welke je voornamelijk aan de voorzijde te zien is. Aan de zijkanten is de
opening van het vuur minder te zien. De ombouw van de fronthaard kan op een aantal manieren
namelijk een voorzethaard, half omloop en volledig omloop. De ombouw kan uit verschillende
materialen bestaan, hout, ijzer, mdf, zandsteenschouwen enz.
Houtgestookte haarden hebben als voordeel dat er een leven is van vuur, dat met een hoog rendement, optimaal tot zijn recht komt. Door middel van een gietijzeren haardplaat, die recht tegen de achterwand aangeplaatst wordt, ontvangt u 50% meer stralingswarmte.!!

 De charme van een echte openhaard op hout is ongeëvenaard. Het knappende vuur en de typische reuk zijn een bijzondere belevenis. Er is een groot aanbod van openhaarden passend bij ieder interieur. Indien u hiervoor kiest moet u wel rekening houden met een paar eisen ten aanzien van de installatie. Zo is een royaal schoorsteenkanaal noodzakelijk voor een optimale trek. In woningen met mechanische ventilatie of een open keuken met afzuigkap moet gezorgd worden voor voldoende aanvoer van lucht bij de haard. Het rendement van een echte openhaard is niet zo hoog. Indien u meer warmte wilt kunt u beter kiezen voor een haard met een glasruit of een vrijstaande houtkachel. CW Rustiekbouw B.V. kan u een passend advies geven en zorgen voor de complete installatie.
 

Houthaarden gesloten (klassiek/landelijk)

Verhoogd rendement!! Houthaard met glasplaat ingebouwd; dan spreekt men van een gesloten systeem.

De houtgestookte gesloten openhaarden kenmerken zich door unieke eigenschappen zoals een volledig omhoog schuivende deur of in de verschillende binnenafwerkingen van de verbrandingkamer die mogelijk zijn.
 
Een inbouwhaard is een houthaard voorzien van een glasdeur die in een bestaande schouw of nieuw te bouwen schouw wordt ingebouwd. Er zijn vele modellen in diverse formaten en designs. Zowel klassiek als modern. De haarden zijn voorzien van draaideuren of liftdeuren zodat de binnenzijde van de ruit gemakkelijk kan worden schoongemaakt en de as kan worden opgeruimd. Het rendement van dit soort haarden ligt een stuk hoger dan van de volledig open versies. Het rendement kan in de meeste gevallen verder worden verhoogd door de installatie van ventilatoren.

Kachels houtgestookt!

Een gezellige houtgestookte kachel voor binnen en buiten!!
Houtkachels hebben tegenwoordig een zeer hoog rendement en de uitstoot is relatief zeer schoon. Dit geldt in het bijzonder voor kachels welke voorzien zijn van een secundaire verbranding. Bij deze kachels worden de vrijkomende gassen naverbrand door het injecteren van extra verbrandingslucht, hetgeen de kachels extra milieuvriendelijk maakt.

Houtkachels met een open verbranding verbruiken de zuurstof uit de ruimte waar zij zich bevinden. Deze dienen ook aangesloten te worden op een schoorsteenkanaal met trek. Hiervoor geldt dat de diameter van het rookkanaal in verhouding moet staan met de diameter van de aansluiting van de kachel. Een te groot of te klein kanaal is dus niet aan te raden. Er is keuze uit stalen- , gietijzeren- en speksteen kachels.

Een houtkachel is een afsluitbaar stooktoestel dat los geplaatst kan worden en aangesloten dient te zijn op een rookkanaal. De techniek van houtkachels heeft de laatste jaren een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het rendement is gestegen en de uitstoot van kwalijke stoffen is teruggedrongen. Houtkachels zijn vaak voorzien van grote panoramische ruiten zodat het vlammenspel optimaal te zien is. Verder zijn in een moderne houtkachel allerlei technische snufjes verwerkt om het rendement te verhogen (soms tot boven de 80 procent). Niet alleen een sfeermaker dus maar ook een echt verwarmingstoestel.

Warmteaccumulerende houtkachels (zoals bijvoorbeeld speksteenkachels)
Massieve kachels van steenachtig materiaal, slaan de warmte eerst op en geven die daarna weer langzaam af aan de omgeving. Ze zijn bij uitstek geschikt om met hout te stoken.
Dit soort kachels kenmerkt zich door een optimale verbranding en een maximale, gedoceerde, stralingswarmte. Ze wegen al gauw zo\'n 500 kilo of meer en worden daarom ter plaatse uit diverse delen opgebouwd. Er is een grote variëteit aan modellen en capaciteiten, geschikt voor de verwarming van één kamer of het verwarmen van zelfs een compleet huis.