C.W. Rustiekbouw B.V.

Specialist in het plaatsen van klassieke/landelijke haarden en moderne/design haarden, kachels, terras- en buitenhaarden.

Wij gaan voor u door het vuur!!
Bel vandaag nog voor een afspraak!

Wij zijn altijd bereikbaar op:

06 51 51 44 33
Algemeen

    Onze diensten en adviezen aan u!
 
   1. Stoken op hout, gas (aardgas, butaan of propaan),
       elektra, bio-ethanol en gel
 
   2. Losse verkoop van materialen
 
   3. Onderhoud van uw haarden/kachels
 
 
Het geven van een goed advies en het verantwoord installeren van een haard of kachel vereist veel vakmanschap, feeling en betrouwbaarheid. Dit geldt voor alle manieren waarop u warmte in uw huis wilt brengen.
Hieronder treft u alle informatie aan in grote lijnen over de verschillende mogelijkheden van vuren. Ook verkoop van losse materialen, alsmede het onderhoud van uw haarden/kachels bieden wij aan.
De tijd dat een open haard alleen was weggelegd voor mensen met een schoorsteen op het dak ligt inmiddels ver achter ons. Tegenwoordig kan iedereen genieten van een prachtige haard of kachel voor in uw woonkamer, keuken of buiten in uw tuin. Moderne technieken maken een schoorsteen en soms zelfs een rookkanaal overbodig.

Dat kan bijvoorbeeld een belangrijke afweging zijn bij de keuze van de brandstof. Houtgestookte haarden en kachels kunnen niet zonder een goed schoorsteenkanaal. Maar gasgestookte toestellen en elektrische haarden kunnen in vrijwel elke situatie worden toegepast.
De keuze tussen de verschillende mogelijkheden is, naast de eventuele beperkingen van het huis, natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur. De één zal kiezen voor comfort en gemak, terwijl de ander het juist ontspannend vindt om met hout in de weer te zijn en de reuk en het geluid van een echt houtvuur te ervaren.

1. Stoken op hout, gas (aardgas, butaan of propaan), elektra, bio-ethanol en gel;
 
Houtvuur: De geur, kleur en geluid van een echt houtvuur
Voor de echte houtfreak kan niets op tegen de sfeer en romantiek van een echt houtvuur.
De open haard -Pure sfeer
Met zijn open karakter heeft de open haard een grote aantrekkingskracht op mensen die houden van gezelligheid en een vleugje romantiek. Het karakteristieke geluid van een knapperend haardvuur en de dansende vlammen maken van de open haard een sfeervolle blikvanger.

Gasvuur: het gemak van een gashaard; Het gemak van gas
Geen aslades meer legen, niet meer sjouwen met hout, geen vuil in huis en met één druk op de knop de haard aansteken en met de afstandsbediening regelen.
Als u kiest voor gas, kiest u voor sfeer en gemak. De sfeer en het vlammenspel zijn tegenwoordig nauwelijks meer van houtgestookte vlammen te onderscheiden. Maar een gashaard is veel eenvoudiger te bedienen. Aansteken, regelen en weer uitdoen gaan even eenvoudig en snel als de televisie aan of uitdoen. U kunt de haard dus makkelijk even een uurtje laten branden, gewoon voor de gezelligheid. Een andere belangrijke reden waarom vaak voor gas wordt gekozen, is het gesloten verbrandingssysteem dat bij haarden op deze brandstof mogelijk is. Dit systeem maakt een traditionele schoorsteen overbodig. Een eenvoudige uitmonding in het dak of de gevel zorgt zowel voor de afvoer van verbrandingsgassen als voor de aanvoer van voldoende verbrandingslucht.

Een open haard biedt voornamelijk sfeer en bijverwarming en is niet geschikt als hoofdverwarming. Wilt u de haard wel inzetten als hoofdverwarming dan zijn een vrijstaande haard of kachel of een inbouw- of inzethaard beter geschikt omdat deze meer rendement geven dan een traditionele open haard.

Kachels:
Vrijstaande kachels
Strak, modern en eigentijds, of liever nostalgisch en klassiek?
Bij vrijstaande kachels is voor elke smaak en voor elk interieur een passend model te vinden.
Wat u ook kiest, alle modellen staan stuk voor stuk garant voor een sfeervolle en efficiënte verwarming van de ruimte. De prachtige ontwerpen en de mogelijkheid om rondom van het vuur te genieten, zorgen ervoor dat het ook echte sfeerverwarming is. Daarnaast zijn vrijstaande kachels zuinige warmtebronnen die bij juist gebruik een hoog rendement en schone verbranding leveren. Als brandstof kan worden gekozen uit zowel gas als hout.

Electra; Sfeerverwarming uit het stopcontact
Elektrische sfeerwarmte voegt een nieuwe dimensie toe aan eigentijds interieurdesign
Wilt u wel genieten van de sfeervolle warmte van een haard maar woont u in een appartement of heeft u niet de mogelijkheid een afvoerkanaal aan te laten leggen? Denk dan eens aan een elektrische haard. Enige vereiste voor deze haard is een stopcontact op de plek waar u de haard wilt plaatsen. Speciale technieken en aparte “houtblokken” zorgen voor een vrijwel niet van echt te onderscheiden vlammenspel. De warme gloed die de haard verspreidt voorziet de ruimte van een behaaglijke sfeer.
Bij een aantal modellen wordt de stralingswarmte door middel van een ventilatiesysteem het vertrek ingeblazen. De warmte capaciteit wordt bij deze haarden met een thermostaat geregeld, waardoor ze niet alleen sfeervol zijn maar ook comfortabel. Elektrische haarden zijn er in heel veel soorten en stijlen.
Voor elk type woning en elk soort vertrek is dan ook wel een passend model te vinden.

Bio-ethanol
Met de uitgebreide collectie Bio-Ethanol Haarden haalt u binnen enkele seconden warmte en sfeer in uw interieur. Er is altijd wel een model wat in uw woonomgeving past.
Kiezen voor een Bio-Ethanol Haard betekent een keuze voor gemak. U kunt namelijk genieten van een haard zonder daarvoor een grootschalige verbouwing te hoeven toepassen. Voor het gebruik van Bio-Ethanol heeft u geen rookkanaal nodig, het geeft geen rook en geur als reststoffen.
Ook is er de mogelijkheid voor het bestellen van enkel maatwerk.
Wanneer u weinig ruimte heeft in uw interieur voor het plaatsen van een vrijstaande haard dan kunt u een keuze maken uit de diverse wandhaarden die u direct aan de muur kunt bevestigen. Een Bio Ethanol Haard aan de muur zorgt voor een magische sfeer setting in uw huis.
Bio-Ethanol is een milieuvriendelijke vloeibare brandstof vervaardigd uit milieuvriendelijke grondstoffen. Bio-Ethanol wordt gezien als de brandstof voor de toekomst die de fossiele brandstof moet gaan vervangen. Deze haarden geven een breed vlammenbeeld (over de volle lengte van de brander) met een natuurlijk vuurbeeld, dit is echter wel afhankelijk van de kwaliteit die gebruikt wordt. Naast sfeer geven Bio-Ethanol haarden ook een zeer behaaglijke warmte , zonder dat hiervoor een rookkanaal nodig is.

Gel:
Deze soort open haard is vrij nieuw en tevens erg populair. Er is geen rookkanaal voor nodig en is dus ideaal voor huizen zonder schoorsteen. De gel is een combinatie van alcohol, water en diverse verdikkingsmiddelen. De sfeer van een gelhaard is overigens iets anders dan die van een echte open haard, maar er komt wel degelijk warmte vanaf. De gelhaarden geven een lichte verspreiding van paraffine af.

2. Losse verkoop van materialen

Graag zijn wij u van dienst met het aanbieden van losse materialen voor uw haard of kachel.

Hierbij kunt u denken aan:

Afvoermaterialen:
Dubbelwandig kanaal - Enkelwandig kanaal - Concentrisch kanaal -
Enkelwandig rvs gaspijp - Geblauwde kachelpijp - 2MM kachelpijpen -
Flexibele schoorsteenvoeringen roestvrijstaal - Hulpstukken Flexibel RVS
 
Inbouw openhaarden & kachels:
TR Kachels
Losse onderdelen openhaarden Type HF
Losse onderdelen multiwall-haardenType HF - Type "De Hoeken" Rookkap - Type "De Hoeken" verlopen Vuurkorven op maat
 
Schoorsteenartikelen:
Meteoorkap - Tregakap Aluminium - Rvs gaas - Gek - Regenkap - Unikap - Aspiromatic - Colt Producten - Luchtklep - RVS Inspectieluik (deurtje) - Haardaansluiting - Nisbus - Verloopstukken - Boldraadrooster - Schoorsteenveegmaterialen - Schoorsteenkap - Windwijzer - Diverse onderdelen van schoorsteenkappen
 
Reparatie- & isolatiematerialen:
Calcon - Metselspecie - Vuurvast beton - Mortelkit - Kachelkit - Vuurvaste lijm - Glas - Mica - Vilt - Flashband - Aluminiumtape - Rookpatronen - Kachelpoets - Vuurvaste stenen - Insulfrax deken - Trekband Aluminium - Vermiculite - Perlite - Vermiculite + mortel - Glasvezelkoord - Verfartikelen - Pumicaplaat

Roosters & vuurbokken:
Roosters - Vuurbokken - Vuurbokken op bestelling

Vloerplaten & haardplaten:
Vloerplaat staal - Vloerplaat staal op maat - Vloerplaat glas - Vloerplaat glas op maat - Haardplaat gietijzer

Haardstellen:
Haardstel zwart - Haardstel zwart op bestelling - Haardstel RVS - Haardstel RVS op bestelling - Haardstel aluminium op bestelling - Haardstel antraciet - Haardstel antraciet op bestelling - Haardstel messing op bestelling - Haardstel blank - Losse onderdelen - Losse onderdelen op bestelling

Houtbakken:
Houtbakken zwart - Houtbakken zwart op bestelling - Houtbakken antraciet - Houtbakken antraciet op bestelling - Houtbakken RVS - Houtbakken RVS op bestelling
Houtbakken
Houtbakken zwart - Houtbakken zwart op bestelling - Houtbakken antraciet - Houtbakken antraciet op bestelling - Houtbakken RVS - Houtbakken RVS op bestelling

Vonkenschermen & gordijnen:
Vonkenscherm zwart - Vonkenscherm zwart op bestelling - vonkenscherm RVS - Vonkenscherm RVS op bestelling - Vonkenscherm antraciet - Vonkenscherm antraciet op bestelling - Vonkenscherm glas - Vonkenscherm glas op bestelling - Vonkenscherm messing op bestelling - Vonkengordijnen

Diverse artikelen:
Lucifer standaard - Lucifer standaard op bestelling - Blaasbalg - Aszuiger - Diversen
Brandstof & schoonmaakartikelen
Ecobrasa briketjes - Schuursponsje - Lucifers - Ruitenreiniger - Aanmaakvloeistof - Aanmaakblokjes - Looftlighter
Hobby- en buitenartikelen
Houtvochtigheidsmeter - Werkhandschoenen - Bijl klein - Bijl groot - Kloofbijl - Houtkar
Gasblokken & aanvulsets
Topper gasblokken - Bedieningsmogelijkheden - Adapterplaten - Aanvulsets gasblokken - Kolen - Dennenappels - Gloeivlokken - Kiezels - Schors - Sprokkelsets


Heeft u interesse in een van de bovenstaande artikelen, neem voor meer informatie contact met
ons op, zodat wij een prijsopgaaf kunnen geven.


3. Onderhoud van uw haarden/kachels

Omdat behaaglijke warmte ook veilig moet zijn!

Vanuit veiligheidsoogpunt is het aan te raden dat uw gashaard of gaskachel periodiek wordt gecontroleerd en onderhouden. Om een goede en veilige werking te garanderen en tevens optimaal rendement van uw kwaliteitstoestel te behouden, adviseren wij u in de periode van apr t/m sept een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.

Wij verrichten een uitgebreide inspectie- & onderhoudsbeurt van uw toestel, waarbij uitvoerig bekeken wordt of uw haard/kachel met bijbehorende installatie aan alle huidige veiligheidsnormen voldoet. In overleg met u worden eventuele gebreken verholpen en aanpassingen gedaan. Daarna zal U, afhankelijk van merk, type en aantal haarden een contract aangeboden worden om de haard(en) jaarlijkse laten controleren zodat u zonder storingen aan een nieuw stookseizoen begint.

Een jaarlijkse onderhoudsbeurt aan uw toestel, bij voorkeur buiten het stookseizoen, waarbij in overleg met u, aanpassingen (kunnen) worden gedaan en eventuele gebreken verholpen kunnen worden:
o Controle correcte werking van de haard (beveiligingen) en het rookkanaal
o Schoonmaken van de brander en de waakvlamset
o Controle van de gasleiding
o Reinigen van de glasplaat (bij gesloten toestel)
o Doormeten van batterijen van de afstandsbediening en ontvanger (indien aanwezig)
 
o Een scherp tarief (ca. 35% korting op de basisprijs)
 
 
Extra service: bij storing ondanks de periodieke inspectie brengen wij geen voorrijkosten in rekening
Hoe kan ik gebruik maken van dit aantrekkelijk aanbod?
 
 
U kunt op deze site het aanvraagformulier (te vinden bij onderdeel: Aanvraag onderhoud) invullen en aan ons verzenden. We nemen na ontvangst contact met u op voor het maken van een afspraak. U kunt ook via 00.31.6.51514433 telefonisch contact opnemen voor het maken van een afspraak.

Wij vertrouwen erop met u met het bovenstaande voldoende te hebben geinformeerd!